Gelukkig gaan steeds meer mensen gezonder eten. Dit is erg belangrijk voor het behoud van een gezond en fit lijf. Wanneer je ongezond eet, krijg je te weinig voedingsstoffen binnen waardoor je op de lange termijn tekorten ontwikkeld en lichamelijke problemen kunt krijgen. Steeds meer mensen zien gelukkig het licht en leren steeds meer over gezonde voeding. Waardoor ze gezonder gaan eten en merken dat gezond én lekker eten goed samen gaan.
Mensen vinden het lastig om gezond én lekker te eten
Toch merken we dat veel mensen het lastig vinden om gezondere keuzes te maken en ook het vinden van lekkere én gezonde recepten blijft lastig. Om dit probleem op te lossen hebben wij samen met een kok en voedingscoach een boek samengesteld wat deze twee problemen op lost. In ons gezonde recepten boek staan meer dan 200 recepten voor een gezonde maaltijd. Je vindt er niet alleen avond gerechten, maar ook ontbijt, lunch, snacks, bijgerechten en vele gezonde tapenades, dressings en sauzen. Wij zijn namelijk van mening dat wanneer iedereen gezonder moet gaat eten, het wel lekker moet blijven. Sommige gerechten zijn nou eenmaal lekkerder met een sausje, dipje of heerlijke dressing. Dat weten wij zelf maar al te goed, daarom zijn wij altijd in ontwikkeling om nieuwe heerlijke gerechten te bedenken die ook niet te ingewikkeld zijn om te bereiden.
Wanneer is een gerecht gezond?
Er is momenteel in Nederland een grote voedingsontwikkeling die plaatsvindt. Dit komt door de bewustwording van mensen. Kookprpgramma’s worden steeds populairder, maar ook websites en social media kanalen met recepten groeien steeds meer. Hierdoor hebben steeds meer mensen goede kennis over gezonde voeding. Wil je meer gezonde recepten ontvangen? Kijk dan eens op www.gezonde-recepten.nl.
De belangrijkste tip voor gezonde voeding is variatie. Veel mensen blijven dezelfde gerechten eten die ze lekker vinden, maar het is erg gezond om vaak te variëren en nieuwe gerechten en ingrediënten uit te proberen. Zo krijg je namelijk zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen die ons lichaam hard nodig hebben om gezond te zijn en te blijven. Zeker met dit koude en gure weer, kunnen we wel wat extra voedingsstoffen gebruiken.
Kook ook altijd met verse producten in plaats van uit zakjes en pakjes. Maak sauzen en dressings zelf in plaats van ze kant-en-klaar te kopen. Koop ook zeker zo min mogelijk voorgesneden groenten. Dit klinkt misschien erg makkelijk en fijn, door het snijden en het langer bewaren zijn er al een hoop voedingsstoffen verloren gegaan. Koop daarom zoveel mogelijk vers of uit de diepvries, dit wordt vers ingevroren.
Kook en bak producten zo kort mogelijk. Het moet natuurlijk wel gaar zijn, maar hoe langer jij iets kookt en bakt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan in de hitte. Kies er daarom eens voor om groenten wat minder lang te koken, hierdoor behouden ze meer smaak en zijn ze lekker knapperig!