+31 610803119
info@internetshopoverzicht.nl

Tips om je eigen restaurant te beginnen

Heb je een passie voor eten en wil je het liefst je eigen onderneming beginnen? Wees dan niet bang om hier voor te gaan. Alleen is het belangrijk dat je wel gemotiveerd bent en blijft doorgaan ondanks dat het tegen kan zitten. Wij helpen je graag met onze tips om van niets naar een mooie onderneming te groeien.

Je bedrijf registreren
Als eerst dien je je toekomstige horecabedrijf te registreren bij de Kamer van Koophandel. Doe dit zo snel mogelijk, want je kan tot uiterlijk één week na de opening jezelf inschrijven. Het voordeel is dat de KvK al je gegevens doorstuurt naar de Belastingdienst, waardoor het jou tijd en gedoe scheelt.

Gemeente en vergunning
Verdiep je in de perfecte locatie. Of dit nou in het centrum ligt of in een buitenwijk, informeer altijd bij de gemeente over hun bestemmingsplan. Voor hetzelfde geldt dat de locatie binnen een paar jaar totaal wordt verbouwd en dan kan jouw horecabedrijf niet meer op de perfecte locatie liggen.
Mocht je al een ruimte gevonden hebben en je wilt het een en ander verbouwen, dan dien je een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Als horecaondernemer is het verplicht om te werken volgens de Hygiënecode en je in te schrijven in het register van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit. Mocht je alcohol serveren en een terras hebben, dan is het ook verplicht om een drank-en horecavergunning en een terrasvergunning aan te vragen.

Boekhouding
Bedenk van te voren of je je boekhouding zelf wilt regelen, of dat je het uit handen geeft aan een boekhouder. Mocht jouw onderneming groeien dan zal je te maken hebben met veel administratie. In dat geval is het handig om voor een boekhouder te kiezen.

Inrichting
Niets is leuker dan je restaurant in te richten. Begin met het tekenen van een plattegrond van de ruimte. Daarna begin je met het bepalen van meubilair, de sfeer qua verlichting en decoratie; en niet te vergeten de keuken waar alles in bereid wordt. Je wilt natuurlijk wel dat je gasten comfortabel zitten, dus investeer in goede horecastoelen. Niet alleen de inrichting dient er goed uit te zien, maar ook je werknemers. Zorg voor passende kleding, zoals een nette overhemd en een goed zittende broek. Verder is het design van het menu ook belangrijk, aangezien alle gasten dit zullen bekijken. Als laatst is het fijn als je gasten de sfeer fijn vinden. Daarom kan je overwegen om verschillende soorten muziek af te spelen gedurende de avond, maar denk goed na over de keuze.